Solaray

 

Kvalitet gennem produkttestning

Seriøsiteten og respekten for vores produkter starter allerede fra det øjeblik råmaterialerne ankommer til produktionen, til testning af slutproduktet. Vi ved hvor vigtig testning af det færdige produkt er for kvaliteten.

 

I det følgende gennemgås trin for trin de testmetoder der anvendes for ingredienserne på deres vej fra produktions- og laboratoriefaciliteterne til den endelige emballering og forsendelse, og til produktet til sidst når dine hænder.

 

Modtagelse

Det første der sker, når råvarerne leveres er, at de kommer i karantæne. Det sker for at sikre, at råvarerne ikke bruges før de har gennemgået en lang række tests, der sikre deres kvalitet i henhold til dokumentation.

 

Test af fysiske egenskaber

Derefter testes hver prøve for indhold af fugt, partikelstørrelse og densitet for at sikre, at det ligger inden for fastsatte standardgrænser. Disse egenskaber vil nemlig påvirke, hvor meget af råvaren, der kan lægges i en kapsel eller tablet, og hvor godt det kan blandes med andre ingredienser.

 

Laboratorietestning

Prøverne sendes derefter til et laboratorium for at blive testet for identitet, styrke og renhed.

 

Mikrobiel testning

Det mikrobiologiske laboratorium tester også prøverne for en lang række mikroorganismer bl.a. for patogener, gær og skimmelsvamp.

 

Identitet og styrke

I laboratoriet testes prøverne for identitet

 

Prøveudtagning

Beholderen med råmaterialerne føres derefter til et “rent rum” hvor der udtages prøver med sterilt værktøj for at forhindre forurening. Prøverne pakkes og mærkes med et nummer, som følger dem hele vejen gennem fremstillingsprocessen til det endelige færdige produkt.

 

Indledende sensorisk testning

Den første sensorisk testning udføres, når materialet modtages fra råvareleverandøren. Hvordan ser råvaren ud, hvordan føles, lugter og smager den. Dette er især vigtigt i forhold til urter, som kan variere i farve fra batch til batch. Det kan skyldes at urterne er blevet høstet på forskellige tidspunkter af året, eller at vækstbetingelserne har været forskellige. Svarene på testene skal følge strenge krav ellers afvises ingredienserne med det samme. for at sikre, at prøven svarer til dokumentationen fra leverandøren. For ekstrakter med garanteret potents, testes prøven for specifikke fytonæringsstoffer og mængden heraf, ved hjælp af flere tests. Også vitaminer og mineraler testes for at specifikationer opfyldes.

 

Test for forurening

Urterne testes for pesticider og herbicider. Mineraler og urter screenes også for tungmetaller, herunder cadmium, bly og kviksølv for at sikre, at de opfylder fastsatte øvre grænser. Mange af produkterne screenes for tilstedeværelsen af f.eks. gluten ved hjælp af såkaldte ELISA teknikker.

 

Bestråling

Siden 2007 er urterne screenet for mulig bestråling, så de opfylder EU´s standarder. Vi accepterer ikke bestrålede urter i nogen af vores produkter. Først efter alle disse tests bliver råmaterialerne frigivet fra karantæne og sendt videre til fremstilling af selve produktet.

 

Men testene slutter ikke her!

 

Test af stabilitet

De færdige produkter placeres i et temperatur/luftfugtighedskammer, hvorved stabilitet over tid kan måles. De fleste af produkterne har en holdbarhed på 1 år - 3 år. Hver label bliver mærket med batch nummer og en bedst før dato, så man kan være sikker på, at det produkt man køber, er et friskt produkt.

 

Kontrol af etiketter

Og endelig for at sikre at alle udsagn på produkternes etiketter overholder den gældende lovgivning, bliver de sendt til gennemsyn i både Forsknings og Udviklings afdelingen samt den Juridiske afdeling, der begge sikrer at mærkningen overholder lovgivningen.

 

 

Solarays Multi-Vita-Min Spektro er din garanti for den bedste kombination af vitaminer, urter og mineraler – alt sammen pakket i rette forhold i én kapsel – uanset hvilket Solaray produkt du køber.

 

Rypevang 4 | 3450 Allerød | CVR: 15353074 | Tel: +45 4816 1213 | Mandag-torsdag 9.00-16.00 | Fredag 9.00-15.00

Oversigt over kosttilskudsprodukter Til dig der gerne vil vide mere Få svar på dine spørgsmål Find den nærmeste forhandler af Natur Energis produkter Se rapporter fra Fødevarestyrelsen Info om natur Energi Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra Natur Energi Læs om persondata og cookies

Rypevang 4 | 3450 Allerød | CVR: 15353074

Mandag-torsdag 9.00-16.00 Fredag 9.00-15.00